Halsnæs Bibliotekerne

Vi bugner af gode tilbud til dig. Bibliotekerne består af Frederiksværk og Hundested Bibliotek og er din lokale indgang til viden, information og oplevelse. Her finder du inspiration til netop det du søger – lad det være bøger, musik eller arrangementer.

ADRESSE

Nørregade 61

telefon

+45 47938070

Time Winder

Komitéen har til formål, på almennyttigt grundlag, at støtte initiativer som udbreder interessen for at bevare historisk mekanik og teknik i en funktionsdygtig stand med henblik på at viderebringe historien om tidligere tiders tekniske formåen, herunder den industrielle kulturarv, til et bredt publikum.

ADRESSE

Amtsvejen 280

telefon

+45 20241240

HJEMMESIDE

www.timewinder.dk

Kivioq

Foreningens formål er at skaffe kapital til erhvervelse, restaurering og efterfølgende drift af Knud Rasmussens ekspeditionsskib KIVIOQ med primær tilknytning til Hundested Havn. Her skal skibet – i samarbejde med Knud Rasmussens Hus – være med til at formidle historien om Knud Rasmussens ekspeditioner.

ADRESSE

St. Karlsmindevej 164

telefon

+45 29294500

HJEMMESIDE

kivioq-hundested.dk

Hundested Baadelau

Baadelauget adskiller sig fra andre sejlklubber, ved at medlemmerne her ikke behøver at have egen båd. Det er vores vision at skabe muligheden for, at grupper der normalt ikke har denne mulighed, her kan komme ud og sejle selv. Èn af de grupper klubben gerne vil give denne mulighed, er personer med handicap.

ADRESSE

Adresse: Vestre Stræde 10

telefon

+45 41105383

MY veterantog

MY veterantog blev stiftet af en række jernbaneinteresserede med særlig interesse for diesellokomotiver fra GM/EMD (General Motors/Electro Motive Division). MY veterantog arbejder for at bevare et eller flere GM/EMD-lokomotiver, der har kørt på danske skinner. Desuden har vi et antal stålpersonvogne, så vi kan præsentere et typisk rødt Intercity tog fra 1970erne. Vi arbejder i Hundested, hvor vi har lejet en del af Lokalbanens værksted.

ADRESSE

Delfinvej 24

telefon

+45 60613595

HJEMMESIDE

myveterantog.dk

Hundested Sandskulptur Festival

Mere end 350.000 besøgende har sat deres fodaftryk i sandet omkring de fascinerende kunstværker på Hundested Sandskulptur Festival, der afholdes for 7. år i træk. Vi er stolte af at kunne byde dig velkommen til årets udstilling, hvor internationale kunstnerne har fået frie hænder til at fortolke myter og legender – på godt og ondt. I det gyldne sand på Hundested Sandskulptur Festival udspiller historiefortællingerne sig i monumentale og forgængelige kunstværker, der byder på alt lige fra græsk mytologi til pop art.

ADRESSE

Kajgaden 7

telefon

+45 50479830

HJEMMESIDE

sandfestival.dk

Sejlklubben Lynæs

Sejlklubben Lynæs er en aktiv sejlklub, hvor du kan lære at sejle fra helt ung og som voksen. Vi har juniorsejlerskole, sejlads for de unge, sejlerskole for de voksne, kajak undervisning, kajaksejlads, tursejlads i medlemmernes både, kajak ture, kapsejlads om onsdagen m.v.

Sommer og vinter mødes vi jævnligt til både faste arrangementer og forskellige foredrag.

ADRESSE

Lynæs Havnevej 3A

HJEMMESIDE

lynaes.dk