Kære kunsthåndværker

Forestil dig en rustik, gammel bådehal, der emmer af savsmuld og bejdse, og hvor et par gråsenolikker fra tid til anden flyver rundt højt oppe over loftsbjælkerne. Trægulvet er tømt for skibe og ind er i stedet rykket det ypperste indenfor fx keramik, glas, smykker, skulpturer, træ, tekstil og skind. Sådan ser der ud, når kunsthåndværkermarkedet Beddingen slår dørene op på Hundested Havn, og vi håber, at du har lyst til at deltage i 2019.

Det foregår den 14.-16. juni, og som de foregående fem år er det et marked med fokus på høj kvalitet. Derfor er markedet censureret, og i udvælgelsen bliver der både lagt vægt på den enkelte kunsthåndværkers arbejde og på at sikre mangfoldighed blandt de ca. 60 udstillere.

Hundested Havn er i forvejen kendt for sit gedigne håndværk og sin unikke kunst, og vi arbejder på igen i 2019 at kunne præsentere nogle live on stage-oplevelser, hvor gæsterne kan se nogle af de dygtigste arbejde med deres håndværk. Formålet er at sætte den ofte lange og komplicerede proces i højsædet og formidle det unikke håndværk til publikum.

En levende havn

Hundested Havn er kendt for sit levende kulturliv med arbejdende værksteder og spændende gallerier, og væksten i antal besøgende vokser fortsat. De sidste par år har nogle af vores lokale kunsthåndværkere - glaspusterne fra Backhaus & Brown og møbelsnedkerne fra Egeværk - desuden gjort Hundested kendt verden over. Deres verdensberømte glasskibe har bl.a. været med på SOFA i Chicago, TRESOR Contemporary Craft i Basel samt på Collect på Saatchi Gallery i London, og det har også skabt ekstra trafik på Hundested Havn.

Omkring 80.000 besøgende er således gået igennem dørene hos Backhaus & Brown yderst på kajen i år, og havnen som helhed har haft besøg af over 200.000 gæster. Mange af disse tilhører samme købestærke kundekreds, der besøger kunsthåndværkermarkedet Beddingen.

Igen i år vil nogle af verdens bedste sandskulptørers værker kunne opleves lige om hjørnet, og vi opfordrer alle på havnen til at holde åbent i gallerierne og de arbejdende værksteder. Rammerne til tre dage med masser af liv, kreativitet og kvalitet er skabt – vi mangler kun dig.

Fokus på pr

Vi afsætter som altid midler til at markedsføre kunsthåndværkermarkedet via annoncer og journalistisk pressemateriale i både trykte medier og på digitale platforme samt i form af plakater, flyers og Beddingens brochure. Entrébilletten gælder alle tre dage, og i 2019 får den et lille nøk opad til 30 kr. for at signalere, at høj kvalitet ikke er gratis.

Det praktiske

Beddingen foregår fredag den 14/6 kl. 12-17, lørdag den 15/6 kl. 10-17 og søndag den 16/6 kl. 10-16.
Søndag eftermiddag overrækker vi Hundested Erhvervs Kunsthåndværkerpris på kr. 5.000,00 til én af udstillerne. 

Vi forventer plads til ca. 60 udstillere, som alle får tildelt en stand på 6 m2 (2x3 m). Der er fast gulv, gode lysforhold og adgang til strøm. Der følger et 70x200cm bord med til standen, og vi fordeler standene i de tre bådehaller omkring havnens bedding, så vi sikrer et varieret marked.

Prisen er kr. 2.500,00 ex. moms for medlemmer af Danske Kunsthåndværkere & Designere og kr. 3.000,00 ex moms for øvrige udstillere. Med i prisen er også kaffe/te under hele markedet, muligheden for at smøre sig en frokostmad samt festmiddagen lørdag aften (ex. drikkevarer).

Sådan gør du

Tilmeld dig senest den 1. februar per mail til tilmeldbeddingen@gmail.com ved at oplyse dit navn og firmanavn, CVR-nummer, adresse, telefonnummer og website.

Husk at vedhæfte højtopløste fotos af dine produkter til Beddingens brochure og plakat. Fristen for at indsende fotos og dermed være synlig i materialet er også den 1. februar.

Omkring den 10. februar kan du forvente svar på, om du er udvalgt til at deltage, hvorefter du modtager faktura samt info om de praktiske detaljer.

Følg med på Facebook og på Instagram.

Du er velkommen til at kontakte koordinator og kommunikationsansvarlig Julie Mathiesen på kontekstenkommunikation@gmail.com, hvis du har spørgsmål.

Mange hilsner og på gensyn på Beddingen

Hundested Erhverv
- i samarbejde med Danske Kunsthåndværkere & Designere

body-bg-01